Cum aleg corect numele domeniului meu?

Cum aleg corect numele domeniului meu?

Sunt foarte multe lucruri marunte care pot afecta ranking-ul site-ului tau atunci cand vine vorba despre SEO (Search Engine Optimization). Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa-ti imbunatatesti pozitia in motoarele de cautare si de ce este important sa alegi un nume bun pentru site-ul tau:

Alege corect extensia domeniului

Trebuie sa le dau dreptate celor care afirma ca alegerea extensiei unui domeniu este foarte importanta.

De exemplu, prin alegerea unui domeniu .com vei anunta motoarele de cautare ca te adresezi predominant persoanelor din Romania. Pentru articole scrise in limba engleza, un domeniu .eu va fi cel mai potrivit pentru a atrage vizitatori din intreaga Uniune Europeana. De asemenea, domeniile .eu sunt o buna alternativa in cazul in care domeniul cu extensia .com a fost deja inregistrat.

Nume de domenii care contin keywords vs. nume de domenii care contin cuvinte specifice brandului

 Alegerea unui nume de domeniu care contine un cuvant cheie pentru business-ul tau te va ajuta cu siguranta in cresterea ranking-ului site-ului tau atunci cand se va da o cautare dupa acel cuvant. Totusi, acest lucru nu inseamna ca un domeniu care poarta numele brandului si cu un site bine optimizat nu va avea un rank bun. Daca doresti sa folosesti numele brandului, incearca sa adaugi un plus de valoare alaturand acestuia un cuvant cheie.

Cratime (“-”) şi cifre în numele domeniului

 Cu exceptia cazului in care sunt strict necesare – fiind parte a unei identitati (vezi noi2.com), as sugera sa stai departe de numere si cratime deoarece din punct de vedere SEO, acestea nu aduc un plus de valoare. In cazul cratimelor, singurul dezavantaj consta in transmiterea numelui domeniului tau la radio sau telefonic deoarece este dificila retinerea corecta a acestuia de catre ascultatori.

 In cazul in care vreti spre exemplu sa luati un domeniu cu numele dumneavoastra complet, puteti alege sa cumparati numeprenume.com .com etc si/sau nume-prenume.com etc. In felul acesta nu riscati ca altcineva sa vina sa va cumpere un domeniu foarte asemanator cu al dumneavoastra.

Inregistreaza acelasi nume de domeniu dar cu extensii diferite – .com, .eu, .com, .info, .net, .org

 Sa presupunem ca tocmai ai inregistrat mihaelasava.com si doresti sa-ti construiesti un brand in jurul acestui nume. De exemplu, prin înregistrarea domeniilor mihaelasava.eu si mihaelasava.com si redirectarea acestora catre mihaelasava.com, arati motoarelor de cautare ca-ti consolidezi brandul si astfel contribui la imbunatatirea rezultatelor site-ului tau.

 

 Call Now Button