„Primii” pasi pe care trebuie sa ii faci cand incepi sa te promovezi pe forum-uri

„Primii” pasi pe care trebuie sa ii faci cand incepi sa te promovezi pe forum-uri

  • Defineste-ti obiectivele. Poti obtine atat de multe lucuri prin promovarea pe forum- uri, incat este destul de simplu sa uiti care este obiectivul cel mai important. Pentru a evita asta, incepe prin a-ti stabili in mod clar ceea ce vrei sa obtii. Vrei sa fii vazut ca un expert pe aceste forum-uri? Vrei ca membrii forumului sa iti impartasasca de ce folosesc anumite produse/servicii? Daca stabilesti un obiectiv, atunci vei putea fi mai mult decat eficient in atingerea lui. Aminteste-ti ca este posibil sa ai mai multe obiective, insa trebuie sa-ti calculezi timpul si resursele necesare pentru indeplinirea acestora…si sa vezi daca ROI-ul obtinut merita efortul.
  • Cercetare: cauta care sunt cele mai vizitate forum-uri care dezbat subiectele vizate de tine. Poti sa te inregistrezi pe o multime de alte forum-uri, cu subiecte care nu au nici o legatura cu ceea ce vrei tu sa promovezi, insa sfatul nostru este sa mergi pe acele forum- uri care sunt relevante pentru segmentul tau de piata – din punct de vedere al comunitatii, astfel incat sa poti interactiona si comunica cat mai bine cu nisa ta de piata. Asa cum nu vei vedea niciodata ca sufletul unei petreceri sa fie tipul/tipa cea mai plictisitoare posibila, tot asa nimeni nu va vrea sa discute cu tine despre niste subiecte anoste si irelevante pentru ei.
  • Fii relevant si oamenii te vor asculta. Odata ce ai gasit forum-urile care te intereseaza trebuie sa te inregistrezi si sa devii membru al comunitatii respective! Dupa inregistrare, trebuie sa mergi sa iti editezi profilul. Poti sa iti schimbi avatarul (poza de forum), informatiile de contact si semnatura. Tine cont ca pe anumite forum-uri ai nevoie sa postezi un anumit numar de posturi inainte de afisarea semnaturii. Dupa editarea profilului, mergi pe pagina de home a forumului si gaseste sectiunea de “introducere” sa te poti prezenta. Aici trebuie sa anunti comunitatea ca un nou membru s-a alaturat.
  • Niciodata sa nu incepi discutiile imediat prin a-ti face publicitate. Acesta este motivul pentru care majoritatea marketerilor online dau gres in promovarea pe forum-uri. Nu poti sa iti faci publicitate in orice sectiune a forumului. De ce? Pentru ca este impotriva termenilor si conditiilor forumului si vei fi tratat ca spamer. Daca exista o sectiune speciala pentru publicitate, atunci poti sa lasi acolo un link catre site-ul tau.
  • Genereaza continut. Incepe prin a posta continut interesant, relevant si strict legat de tema discutiei – poti sa folosesti informatii despre piata sau intrebari puse de clienti si discuti cu acestia despre experienta lor. Aminteste-ti ca oamenii vin pe forum-uri sa gaseasca raspunsuri pertinente la intrebarile lor sau informatii relevante cu privire la ceea ce ii intereseaza.
  • Niciodata sa nu incepi discutiile prin a-i vorbi de rau pe competitorii tai sau produsele/serviciile acestora. Barfa nu iti va aduce decat suspiciune din partea celorlati si un minus de credibilitate, mai ales daca esti membru nou pe forum.
  • Castiga credibilitate. “Regulile” de promovare in social media sunt similare cu cele de promovare pe forum-uri, adica este foarte important sa creezi o voce autentica si sincera care sa transmita continut de calitate. Cu alte cuvinte, daca vrei sa ii pese cuiva de ceea ce spui tu, trebuie sa devii o prezenta permanenta, transpartenta si care are ceva de spus. Marketingul pe forum-uri este o investitie de timp si interes din partea ta. Trebuie sa planifici o campanie pe minim 6 luni inainte sa te astepti la rezultate vizbile.


Call Now Button